Jag blir glad av FINNFRI HY


Okej, min hy var inte 100% finnfri här men detta är den enda bild jag hittade (obs: tagen typ.. öh 2006 haha). Det är så otroligt mysigt när man kan dra med handflatan genom ansiktet och känna att det är så sjukt lent! 

Men det som är bäst av allt med finnfri hy är att man slipper ha smink överhuvudtaget, man behöver egentligen inte ens ha mascara. Jag brukar själv mest använda mascara för att rikta uppmärksamheten bort från själva finnarna jag har i ansiktet.

Nåja, man är ju människa!

ps. snälla ignorera min halvöppna mun, jag har aldrig riktigt vetat hur man posar, ehhehe.

Jag blir glad av SKOR


Skor skor & skor igen! ♥

Klackskor får mig att tänka på sommaren och även om jag ser ut som gud vet vad när jag går i klackskor så älskar jag de! De får en att känna sig så kvinnlig på något sätt. Men ska jag vara ärlig så är de skor jag gillar mest inte klackskor utan riktiga sneakers. Jag ska lägga upp en bild någon gång på en sneakerssamling jag skulle dö för att få.

En rolig grej att tillägga är att den bilden är sparad under namnet "WANT.jpg" HAHA!

Nytt bloggtema!

Jag vill bara ha sommar just nu. Folk stönar och säger "om det är så mörkt så kan du väl tända ett ljus"? KUL! För ett ljus kan ju verkligen ersätta soliga sommardagar... Eftersom vintern är här tänkte jag införa en ny grej till min blogg som ska pigga upp mig (och förhoppningvis er också).

Varje inlägg ska jag skriva vad jag blir glad av! Vi får se hur länge det håller, vissa inlägg kommer ju innehålla andra grejer också. :)

Då börjar vi då!

Fokis tävling~ ♥



Foki (http://fokis.se) har en tävling i sin blogg där 3 pers kan få vinna varsitt fin smycke (som de själva väljer) från http://cocoo.se! Själv har jag valt denna supersnygga klockan...


ARTIKEL NUMMER:
77248

Fattar inte

Hur svårt är det egentligen att bli respekterad i "eftertraktade" kretsar här i Sverige? Det är så jävla lätt verkar det som. Det enda du behöver är att vara snygg och ha en jävligt egendomlig stil. Såklart ska du inte ha en hel outfit som bara är från designers du måste ha något som är lite eget också. Helst ska du ha vintagegrejer som ingen annan har, en grymt cool ring eller något jävligt åtråvärt.

Jag fattar inte. Hur kan dessa människor säga att de inte bryr sig om utseende om de själva står femtio timmar framför spegeln, går till diverse secondhand-butiker, etc. & väljer sitt sällskap efter framgång och stil.

Men det är väl så det funkar. Jag säger inte att jag själv inte bryr mig om utseende för det gör jag, men jag har aldrig prioriterat det så högt som folk i de "högre" kretsarna gör och det är väl just för att intrycket har större betydelse ju kändare man blir.

Det var längesedan starka personligheter hade betydelse och då skyller jag inte bara på alla er, utan också på mig själv.


R.I.P Daul Kim



Daul Kim var en väldigt framgångsrik modell från Sydkorea som till skillnad från många andra tänkte väldigt individuellt. Hon såg förbi det som modellyrket innebar, dvs hundra procent ytlighet som inte håller i längden. Hon lyckades skapa något som skulle komma att hålla betydligt längre, en känsla. Jag uppmärksammade inte henne förräns hon väl dog och efter det började jag läsa hennes blogg. Den var tämligen fascinerande, dessvärre har de stängt av hennes blogg nu...

Jag hoppas hon vistas på en bättre plats där depressionen inte kan komma åt henne.
Vila i frid, Daul Kim.

Avant garde #1

Jag har alltid älskat fotografier som bländar, uttrycker och förmedlar. Avant garde är en sådan stil jag känner blir mer än bara bilder.





Inte nog med att man kan fängslas av vissa bilder, man kan även få modetips! Även om jag inte är en sådan som slänger mig själv i mode så kan jag tycka att diverse plagg med min egen stil kan bli superperfa (ett par Jimmy Choo skor hade inte suttit fel nu t.ex :( )


Dåliga vanor

Nu är vi sådär nästan i mitten av veckan (ja, snart onsdag ju!) och jag har haft en riktigt trögstartad måndag och tisdag. Varje dag är som en enda ond cirkel - vaknar, kör till skolan, sitter i skolan och har ångest över att man har så mycket och plugga, kommer hem, sitter vid datorn, sover. Nej, ni läste inte fel... ingenstans där står det att man faktiskt pluggar HEMMA?

Nu kan man ju faktiskt undra varför man som person inte pluggar hemma; av den simpla anledning - datorn! Så fort jag kommer hem tänker jag "äe ska bara kolla detta och detta och SEN ska jag plugga". Det vet både du och jag att det händer bara inte, har man väl satt sig så är man fast. Det bästa tror helt enkelt är att komma hem, ta en kopp té, äta ett litet mål och sedan sätta sig och plugga i en timme, sedan ta en paus (läsa en bok eller titta på tv) och sedan plugga klart och tillsist blir man belönad med datorn! ♥

Dåliga vanor hänger med hela livet så varför inte ta tillfället i akt och ändra på de?

Rino Nakasone


Jag har pratat om henne förut i denna bloggen och det är ingen annan än min favoritkoreograf/dansare Rino Nakasone!

Anledningen till varför jag tar upp henne nu är för att jag nyligen fick reda på att hon gjort flera av danserna till mina favoritband. Det roliga är att jag gick häromdagen och tänkte "hmm, varför gör inte Rino några koreografier till mina favvoband? (de är bra dansare osv)" och så loggar jag in på allkpop.com och läser att det är hon som gjort koreografin till ett av de nya banden på SM Entertainment, f(x).

Så sjukt coolt? Jag vill också vara en ambitiös koreograf som får jobba med talangfulla människor!

Frääääscht ♥

Min blogg håller på att renoveras som ni kanske ser och allt det tack vare min goa vän Linda (http://juicybox.blogg.se)!

Denna helgen har varit hur mysig som helst - det började med fredag; IB-fest i Uffes källare. Dessvärre blev vi utkörda för det skulle egentligen vara alkoholfritt men vissa tog med det ändå. På lördagen var det Dzenanas födelsedagsfest och det var otroligt roligt! Dessvärre hade hon köpt klänningen vi tänkte ge henne i födelsedagspresent, inte så lyckat.

Annars ser jag väl inte fram emot något speciellt denna veckan förutom att träffa söta Jihye som ska bjuda oss på koreansk middag! ♥


(Jihye & jag utanför Kafe De Luxé!)


Är vi ytliga från andras perspektiv?

Det finns en låt med en av mina favoritartister vid namn G-Dragon, en låt vid namn "This Love" och det är en cover på Maroon 5s låt med samma namn. Jag älskar verkligen denna låten, och då speciellt i lyriken när han sjunger "September nineteenth" -- anledningen till varför han sjunger den tror jag personligen är för att rikta den åt den tjej han en gång var kär i. Jag minns inte historien helt, men hon var ballerina och han föll stenhårt för henne men hon hade en annan kille. Detta måste ju antagligen påverkat honom på ett starkt vis om hans första sololåt är tillägnad just detta?

Vad jag reagerar på nu är att det finns två versioner av denna låten, en engelsk och en koreansk. När det gäller lyriken så skiljer låtarna sig avsevärt. I den koreanska lyriken är det mer personligt om hans känslor och vad han tyckte och ville gentemot denna tjejen, det är sorgligt och osäkert. När man sedan läser den engelska texten blir man helt paff hur ytligt det är -- är vi i Väst så ytliga att vi behöver ytlig lyrik? Jag vet inte, det var bara det första jag tänkte på.

Jag önskar verkligen han hade sjungit September 19th.


Koreanska versionen översatt;
"My story has no real heart or meaning; this is like one minus two
September nineteenth I'm left alone on your birthday
Alone I'm a fallin' love shady
"

Engelska versionen;
"Baby got them looks so deadly and everytime I think about her
man I get chills. Blessed with the beauty, yeah that's for real.
You know that she's my only love. My only love, baby."


Hallelujah

Ni vet när ens favoritband kommer med en ny låt och den låten är så bra att man inte vet vad man ska ta sig till? Det är just det som hänt mig...



Hallelujah, I'm fallin' I'm fallin' fallin'

RSS 2.0