in the ghetto

"People, dont you understand
The child needs a helping hand
Or hell grow to be an angry young man some day
Take a look at you and me,
Are we too blind to see,
Do we simply turn our heads
And look the other way
Well the world turns"

En av de finaste låtarna i världen & en av de bästa texterna.


Don't you step on my blue suede shoes!

These days we all need some lovin', eller vad säger ni?

Hela denna veckan kommer varit stört jobbig och förberedande. På fredag ska IA och EE drafts vara inne och jag har inte börjat på något av uppsatserna. Vad som känns ÄNNU BÄTTRE är att jag en av böckerna jag ska använda till IA verkar vara helt värdelös. I morgon blir det ett rejält snack med Olle (min historielärare).

På lördag fyller jag 18 år! Jag har nog aldrig sett fram emot min födelsedags så lite som jag gör i år. Mest för att mycket jobbiga saker händer så nära datumet, massa skolarbeten och sådant jävligt. Samma dag ska jag ha dansuppvisningen! Just nu känns housen och raggan som de danser jag är säkrast på. Hoppas det går bra, vill inte gör bort mig ju! :)

I fredags hade jag min födelsedagsfest och jag vill tacka alla som kom! Det var hur kul som helst faktiskt. Vi dansade till YMCA och spelade Tekken etc. Jag fick söta presenter av Ida & Kalle, Julia, David och någon mer! Tack så mycket! ♥

I morgon åker min mamma till Schweiz, vilket betyder att jag kommer spendera kommande två veckor hos min mormor. Det blir nog mysigt, kanske t.o.m får mer skolarbete gjort. Förhoppningsvis.

Nu ska jag gå och försöka hitta bra grejer i tre olika böcker om Stalin till min EE. Har fixat ansiktet med peeling och ansiktsmask som jag fick av Julia och jag ska även dricka té nu.

ps. vill kolla på Elvis-filmer så hårt nu!


Priscilla Presley





Seriöst mitt beauty-ideal. Priscilla Presley när hon var ung är nog seriöst den vackraste kvinnan som funnits! ♥

Jag har suttit och letat efter make up tutorials på hennes smink hela dagen och det finns verkligen ingenstans. Om någon av er har någon aning hur man sminkar sig sådär så är ni mer än välkomna att höra av er! :)

Snart 18! ♥



Jag genomgår just nu en period av extrem bloggtroka. Det är inte det att det inte händer något i mitt liv utan att det snarare händer för mycket! Vissa av er kanske vet att jag snart fyller 18 år (30 Maj)!

Hursomhelst, på fredag ska jag ha en klassfest och just nu letar jag efter bra partylåtar. Jag har faktiskt aldrig haft en fest tidigare och är riktigt dålig på att fixa partymusik. Har ni några bra tips på partylåtar? Har i och för sig tagit de mest populära just nu :)

Av någon outgrundlig anledning har jag blivit helt kär i Elvis Presleys musik igen! ♥ Kan man någonsin sluta älska hans låtar? Tror verkligen inte det.

ESC 2009



Kära Sverige-bor, vi får helt enkelt inse att vi blev utklassade av Norge! Men vet ni vad? Jag tycker verkligen att Norges låt var helt underbart bra och det fanns flera bra låtar i ESC detta året! ♥

Krumping dansen till uppvisningen

Krumpingen är den dans jag varit orolig över ända sen terminens början. Vi har aldrig riktigt haft en regelbunden dans, utan mest väldigt mycket freestyling (vilket också är bra, kan ju det nu typ! :D). Nu har vi äntligen kommit igång med en koreografi och den är helt sjukt epic!

I början kommer vi tjejer gå runt och vara typ "döda" och sedan när ett "bom" ljud kommer så kommer vi att falla ner och den ende killen på vår krumping ska gå fram och typ vara gangZTAHH. Haha. Efter det kommer vi ha en streetdans hälften av tiden ungefär eftersom Louis sa att föräldrar tycker det är tråkigt att se sina barn krumpa endast.

Efter hälften av tiden kommer vi köra vår krumping. Det kommer bli helt sjukt coolt för det kommer vara sådana ultimata kontraster från lugn street till aggressiv krumping! Längtar ♥
Hoppas bara man inte gör bort sig eller så...

Detta är låten vi ska ha till krumpingen!


Förändring

Om man en gång börjat färga håret så kommer man aldrig sluta sägs det ju. Jag tror det ligger väldigt mycket i det. För tre år sedan hade jag en riktigt ljusblond hårfärg, nästintill platinablond. Problemet var bara att jag var tvungen att bleka sönder mitt hår för att få den hårfärgen.

Nu när jag vill ha hårfärgen igen så är jag rädd att håret ska bli lika slitet. Vet ni något bra sätt hur man gör håret ljusare utan att slita på det för mycket. Jag har ursprungligen ganska mörkt hår.


Jag 2006, haha.

8 saker du måste göra innan du dör

Är din vardag tråkig? Om svaret är ja borde du definitivt checka denna listan. Alla har vi någon gång tänkt på vad vi måste göra innan vi dör. För vissa kan det betyda att köpa ett par svindyra skor, dansa med någon av de stora namnen eller kanske t.o.m rida på en elefant i Afrikas djungel. Inspireras av dessa tio saker som förslagsvis är något du bör göra innan du dör! :)


8. Tågluffa



Vi som bor i Europa kan komma undan riktigt billigt och om man är en social människa som behöver kontakter från världen över är detta ett av de bästa sätten att skaffa kompisar!

7. Dricka fler än tio olika tésorter på en dag


Du kan defintivt skryta med att du tillslut vet hur allt té smakar och du kommer troligen inte kunna sova på tre nätter, men du har i alla fall druckit tio tesorter! Ett tips: det är mycket hälsosamt att dricka en kopp grönt té på morgonen & numera finns det även kinesiskt té för de som vill hålla formen (t.ex jag, haha).

6. Hoppa bungy jump med en kompis


Om det är något man verkligen måste göra så är det ju bungy jump, speciellt om man är två! :)

5. Köpa ett par riktigt dyra skor


"
Bra skor tar dig till underbara platser" -  enkla anledningar; de både får dig att se bra ut och att må nice! ;)

4. Brotta i sumodräkt

Man ser galen ut, men vem bryr sig, det gör din kompis också! Sedan leder det till skratt i vilket fall som helst. Man kan t.o.m köpa egna sådana här dräkter, definitivt ett unikt party-trick!

3. Klä ut dig till det motsatta könet en hel dag

Att klä ut sig till det motsatta könet kan ibland ändra ens livsbild och ibland tillochmed få en att förstå det andra könet på ett tidigare oförutspått sätt. Dessutom är det en bonus om man lurar någon att man faktiskt är det motsatta könet! (Ja, mannen på bilden ser verkligen ut som en kvinna).

2. Bada i ett vattenfall


Det sägs vara en rejäl dusch och dessutom en riktigt grym upplevelse!

1. Uppfylla dina drömmar

Den viktigaste av alla och här kan jag faktiskt inte ha en bild, för alla har olika drömmar! :)
---
Vilka av dessa ÅTTA saker skulle du kunna tänka dig göra?


Tokyo - 2010


När jag förhoppningsvis tagit studenten 2010 beger jag mig till denna metropola stad - Tokyo. Jag ska stanna där i ett år och plugga japanska, andas i storstadsluft och öppna fler dörrar för framtiden. En av mina vänner har nyligen kommit tillbaka från denna underbara stad som jag inte varit i ännu och hon vill inte ens åka därifrån.

Den dagen jag åker dit vet jag att en dröm kommer gå i uppfyllelse (om inte planet kraschar då).

Var vill du bo i framtiden? :)

Louis Warning


Jag har nämnt honom tidigare och det är Louis Warning vi snackar om. Det känns verkligen som ett privilegie att få ha honom som danslärare i Krumping nu. Jag hade seriöst ingen aning om vem han var tills mina andra danslärare började hypa honom och säga saker som att han varit koreograf till Justin Timberlake och att han gjort koreografier som vunnit i streetdans-mästerskap.

Eftersom min bästa danslärare Kouki blivit sparkad så har vi nu fått Louis istället. Det känns väldigt snopet med tanke på att Kouki verkligen var... alltså helt sjukt grym. Han kändes mer som en vän än som en danslärare och han var så ärlig ibland att man hatade honom, men det är just de stunderna man saknar och det har även fått en att inse att han är... bäst, helt enkelt ♥
Nej, nu ska jag inte fjanta mig.

På lördag ska jag på dansaudition på Move it & det ska bli riktigt kul. Det sista jag förväntar mig är att gå vidare, men extra dans på helgerna hade jag inte tackat nej till alltså, mest därför jag går. Känner på mig att det kommer vara en väldigt spänd och tävlingsinriktad stämning, hoppas inte. Vill bara kunna dansa och slappa av! ♥

Lyle Beniga

Jag kan inte fatta att BIG BANGs koreograf Lyle Beniga hade en workshop i Malmö förra året och jag var inte där! Osis bosis. Å andra sidan var jag inte särskilt intresserad av dans på den tiden. Hoppas flera tillfällen kommer. Snubben vet verkligen vad han håller på med, ouff.


2NE1

Gårdagen var helt underbar. Jag var hemma hos Mandy med Rosa, Dze, Simona och Kiki! Vi tittade på random kpop-klipp och uppträdanden på en projektor som Mandy hade hemma. På kvällen när jag skulle cykla hem kände jag verkligen att jag var helt mätt på socker. Det var väldigt länge sedan jag frossat i godis som igår, men gott var det. Tack Mandy! ♥

Idag har mest bestått av evigt datorsurfande. Men något nytt är att 2NE1 har släppt teaser på sin nya låt "Fire" som även ska vara deras debut! Jag längtar något så otroligt efter deras debut, har gjort det sen förra året i juli och nu är den snart här, inte mindre än 17:e Maj (låten kommer dock ut 6:e Maj). På sin hemsida får man varje dag 10-20 sekunder mer av teasern och man får även se en ny bild på en medlem. Tro det eller ej men jag har redan två favoriter - Sandara Park (Dara) & Park Bom (Bom). Det som skiljer dessa från andra tjejgrupper är att de inte satsar på en gullig image, deras musikstil kommer vara hiphop/rnb-aktig och de är tydligen väldigt bra på att dansa också. Har inte hört/läst annat än positiva responser. Hoppas bara det verkligen blir så också! :)



Påtal om ingenting. Min kära danslärare Kouki (Cookie) har blivit sparkad från Move it. Jag kan verkligen inte tro det. Snacka om att alla vi som vill ha kvar han ska fixa en protestlista & få tillbaka han. Vafan ska vi nu framträda på Krumpingen och vem ska nu lära oss att dansa på riktigt? :( Fett ledsen är jag.

Nej, nu måste jag gå och äta upp mina nudlar. Ska nog göra en till smoothie, också! MAAAAAAAAAAT! Uppdaterar nog en gång till idag så håll utkik vetja.


RSS 2.0