Sömnproblem p.g.a oro?

Jag är nog inte ensam om att lägga mig runt tolvtiden på vardagar och sedan inte kunna somna på ett bra tag. Problemet är såklart för att jag ligger och tänker på saker jag egentligen inte kan ändra på - framtiden, det förflutna, morgondagen etc. Ofta händer det väl inte längre, men det det händer.

Ni som känner igen er, jag har faktiskt några tips till er. Vissa saker kan bero på att man t.ex ätit för mycket innan man gått och lagt sig, druckit kaffe eller té, ätit mycket socker, suttit för länge vid datorn eller liknande. Sådana saker kan bidra till sömnlösa nätter men oftast är det våra tankar som krånglar.

Själv brukar jag lyssna på ballader på mp3n, läsa en bok (funkar skitbra med en tråkig!) och dricka varm mjölk. Men det absolut bästa skulle jag vilja säga är att skriva ner alla sina tankar. Då tömmar man skallen rätt så rejält, vädra rummet och tänk på att du kan inte göra något åt sakerna nu.


Skolfotograferingen

Eftersom jag går tredje året så betyder det att min klass skulle fotografera sig men denna gången skulle vi vara utklädda. Temat var riktigt klockrent faktiskt - på ena sidan står de flesta i klassen och festar med det ligger en hög av böcker på andra sidan och så står det "Det löser sig"! Själv slod jag bland böckerna utklädd till Stalin, haha ♥

En av tjejerna i min klass hade varit i Filippinerna denna sommaren och hon berättade hur otroligt öppna och välkomnande alla är där nere så jag blev helt "åååh vill åka dit" & så berättade hon att killarna där nere alltid är de som tar första steget - VARFÖR ÄR INTE ALLA KILLAR I SVERIGE SÅDANA? :(
Så hon sa att jag var tvungen att hälsa på henne när hon flyttar ner dit och det kommer jag göra, helt klart. Haha! :)


(Manila, Filippinernas huvudstad)


Armbandsklocka


Jag och min kompis har beställt sådana en sådan här klocka var - tog den vita! Om någon undrar var man beställer de så är det bara att skriva en kommentar så länkar jag sidan (det ser så fult ut att göra det i bloggen, haha) ♥

Blåa möffins ♥


BLÅA MUFFINS! Kan ni tänka er? ♥ De var riktigt riiiiktigt goda :)

Danslågan


(Workshopen jag var på med Louis Warning, bilden är tagen från
http://moveitdansstudion.se!)

En låga tändes inuti mig denna dagen. Cookie min förra danslärare dansade i min skolas aula och då med några andra som var med i min förra dansgrupp. Jag bara satt där och såg på medan det ryckte i båda armarna och benen - hela kroppen ville bara gå upp på scenen och ha lika roligt som de. Nu har jag i vilket fall betalat danslektionerna jag ska gå på - de börjar nästa onsdag! ♥

Var i stan nyss och åt på en restaurang med familjen för att fira mitt körkort. Resten av kvällen kommer bara bestå av bokläsande och i morgon måste jag vakna tidigt - ska gå och sälja mina mangor på en loppis!

:)


Storstäder in mah heart


Alltså jag har alltid haft en passion för storstäder och just storstäder i Asien är något som liksom får det att pirra till i magen - Tokyo, Hong Kong, Shanghai, Beijing, Seoul, Taipei. Jag kan sitta i timmar och drömma mig bort men så fort man vaknar inser man att man inte är där, man lever i en liten rutten håla mitt ute i ingenstans och det regnar som om det inte vore någon morgondag utanför fönstret.

Sedan börjar man tänka på framtiden och tänker "men jag kanske kan plugga där, wow". Men nej då har man valt fel slags matte och kan inte plugga på det universitetet för man inte har math Standard level på IB utan Math Studies och där ryker en liten dröm. Då tänker man "aja men Sverige kan man plugga i" och då blir man liksom smått nedstämd att få vistas bland nada höghus, melankoli och tio ton regn varje år om inte mer.

....livet äger. Punkt.

Tävling på Fokis blogg~ :)

Jag medverkar i en tävling på Fokis blogg (http://foki.blogg.se/) & har då chansen att vinna något ja valt från Gadgetgirl.se! Eftersom man fick välja vad man ville så valde jag en Hello Kitty C90 mobiltelefon! ♥


KÖRKORT ♥

ÄNTLIGEN har jag tagit körkort. Livet är SÅHÄR bra just nu! Mormor kommer snart med tårta och mys ♥ Vissa dagar flyter allt bara helt enkelt (förutom matten då, haha).

Jag joggade idag igen och även denna gången kändes det som att allt bara rullade liksom - fast jag joggade sakta som fan faktiskt. Solen lös ju extra idag så det blev dock lite jobbigare. Gissa om det var skönt att hoppa in i duschen sen? Mmmmm!


(Inte min bild, bara random bild på en Budapest tårta från Google!)


Växjö



...jag snappade några bilder påväg till universitetet igår. Man kan inte tro att det är Växjö.

Sushi på Universitetet

Jag ska strax sticka till Teleborg och då till Universitetet och laga sushi med Ichiban! ♥ Först måste jag dock dricka upp mitt sakura blossom té som jag fick av Nina, tack tack! Påtal om Nina - hon flyttar till Stockholm i morgon. Fett sorgligt men vi lär nog ses varje gång hon kommer tillbaka någon helg så helt ledsen är jag la ändå inte.

Vädret har verkligen varit på vår sida idag och jag tog mig en trettio minuters joggingtur, SJUKT STÖRT SKÖNT. Första tjugo minuterna kändes det som att jag skulle kunna hålla på föralltid... sen slog verkligheten till.

Mamma möblerar om lite så jag ska få det stora rummet igen. Vi kan aldrig bli nöjda alltså.


Ny musik - NÅGON?

Jag hatar känslan av att inte ha något riktigt bra att lägga in på mp3n. Det känns som att alla musik jag har på min laptop är liksom förbrukad musik. Jag har lyssnat på det, flera gånger och hypat det flera gånger och sedan kommer känslan men nu då? Desperat kan jag leta runt på flera music rotations på livejournal efter något riktigt bra, det blir oftast asiatiska music rotations där de lägger upp ny jpop eller något. Ärligt talat klarar jag inte av jpop, allt för mig låter likadant.

Därför vill jag be er tappra läsare att TIPSA mig om någon nice musik, spelar ingen roll om den är ny/gammal bara jag inte hört det liksom. Musikstilar jag oftast föredrar är just - hiphop, r&b, kpop eller liknande. Något som är ett big NO NO är ballader, indie, metal. Jag kan liksom lyssna på det men inte ha det på mp3n - blir uttråkad så fort.

I BEG YOU GUYZ.
T^T


Ängeln på sjunde trappsteget


Just nu läser vi (eller ska egentligen ha läst ut, höhö) romanen "Ängeln på sjunde trappsteget" av Frank McCourt. Är det bara jag som tycker att den är helt sjukt grym? ♥ Har visserligen inte ens börjat läsa boken men med tanke på att filmen är enastående tror jag knappast boken kommer göra mig besviken.


ONE OK ROCK


JAG ÄLSKAR DENNA LÅTEN SÅ JÄÄÄÄÄÄÄÄÄVLA MYCKET.
Denna låten brukade vara en av mina favoritlåtar när jag började IB och den blir fan aldrig dålig!

Översättning av låten:
everything ends as if my back is being pushed into fear
in the five characters of the "let's break up"
my tear ducts hate, it's missing a sixth
I can't believe it I can't understand
I don't know what to do I don't know

What's it about? What's it about? no no no
the warmth of a little earlier, more more
I can't believe it, I can't understand
I don't know what to do, I don't know

Dindon dindon dindon, the moment and anger that occupies my head
I know, understanding it all, the belief that I understood everything
ne, but that's not an answer, and so I want the reason

As for the you that said you were leaving, bye-bye
I want to say it, but why can't I say it? Why?
to the you that doesn't want to see me forever
I could have said it, why don't I feel it? Why?

It's painful, it's painful, so much that, so much that...

As for the you that said you were leaving, bye-bye
I want to say it, but why can't I say it? Why?
to the you that doesn't want to see me forever
I could have said it, why don't I feel it? Why?

So I'm searching, wanting, et cetera
understanding, I don't look back, but, but
my feelings, could they be freedom? na, et cetera
somebody who I'm asking, somebody come back and answer

I know what I want...

Skoooolstart~!

Som de flesta av er vet började min skola idag och det var ganska roligt att träffa alla igen - vad mycket folk kan förändras på bara några få månader! Alla verkar ha haft ett supernice sommarlov och många var minnsan riktigt solbrända. Jag fick börja gå två timmar tidigare till skolan då jag skulle lämna in min punkade cykel på reparation, just en snygg början.  Vädret har ju varit otroligt perfekt - soligt & ljust! ♥ Precis sådant väder som man vill börja skolan med. En annan positiv sak är att jag fick skåp däruppe vilket betyder att jag slipper huka mig hela tiden! :)

I morgon gör jag körteoriprovet för andra gången, sist var jag två poäng ifrån att klara det! Så ikväll ska jag öva lite till och jag ska bannemig klara det i morgon. Not to mention att jag måste vakna klockan 06.00 för att hinna med bussen och allt, usch, så mycket lättare med cykel.

Jag köpte en adidas hoodie på tradera för ett litet tag sedan och den kom hem till mig igår. Försökt fota den på flera vis men inget blev bra så detta blev resultatet... haha.


(Ska klä några skrivblockomslag med peppande text - wohooo!)

ps. lite ironiskt att den första låten som kom på mp3n idag var "Survivor" med Tohoshinki :')

Nigahiga - New moon


Laddar upp lite sådär inför New moon som kommer ut i november. Ryan kan aldrig sluta vara roliga alltså!

Bilder från Skräckfilmskvällen



För jag har mysigaste vännerna ♥


Slappt

Söndagar medför alltid lathet. Man kan ju inte alltid vara på topp efter en lördag. 

För er som undrar om Rec var bra så kan jag säga att den faktiskt var det. Ett tips vore ju då att inte se den själv då den är väldigt... den känns väldigt verklig liksom! De filmade bara med en handkamera och paniken som skådespelarna visade verkade så otroligt äkta. Samtidigt som de läskiga scenerna fick en att tro att det faktiskt kan hända i verkligheten, hur orimligt det än är.

Jag skulle egentligen börjat skriva en uppsats idag. Inget med det helt enkelt. I morgon är det måndag - ny dag, nya tag!


Skräckfilmskväll!

Snart kommer Benni, Nina och Mandy och de ska sova över hos mig. Jag tror ärligt talat ingen kommer våga gå utanför huset när vi sett klart de filmer som vi ska se. Just de filmer vi ska se blir - Diary of the dead, The orphanage, Dark water (azn version) och REC. Vad jag hört så ska REC vara den värsta nu så den kommer vi kanske ta sist... när det är som mörkast... *insert random scary music*. Det blir nog roligt hursomhelst, trots att vi kommer ha hjärtklappning! Jag har köpt två påsar chips, japanskt snaxx och morötter som jag ska skiva och sedan dipp! ♥

Jag har typ skrivit klart min Internal assessment nu. Det känns otroligt skönt men jag ska be min vän Erik ta en titt på den en gång till. Mitt mål är att få minst en 6:a på den!

Nu ska jag chilla lite tills alla kommer.
Hoppas ni får en mysig lördag, ha det så bra! :)


Frånvaron

Ujujuj. Här har man inte uppdaterat på ett tag! Ärligt talat har jag haft det ganska fullt upp, det finns så mycket att göra nu innan skolan börjar. Inte nog med det hade jag två helt sömnlösa nätter p.g.a framtidsoro, har ni också haft det? Hemskt är det!

I morgon blir det däremot lite roligheter - Nina, Benni & Mandy kommer hem till mig och ska sova över! Vi ska ha en skräckfilmskväll :)

Annars ska jag nog bara ta det lungt idag, plugga lite, planera lite.
Ha det bra!

Kanderade äpplen... ♥?

Jag såg just episod tio från Gokusen 2! Måste säga att man blir LITE peppad inför skolan när man ser den serien - ett tips bara! ♥ Batteriet på min mobil tog slut idag på morgonen så väckarklockan på mobilen ringde inte. Det slutade helt enkelt med att jag vaknade klockan ett... Inte så roligt att halva dagen är förbi. Nåja, i morgon får jag vakna tidigare helt enkelt.

Hittils har jag bara hunnit med att äta frukost och måla naglarna - nu är de vita! Vet ni vad jag provade för första gången igår? Kanderade äpplen! Det var verkligen inget att rekommendera för de som har tandställning, dvs sådana som jag.

Innan jag går måste jag tillägga att jag joggade igår och idag har jag träningsvärk, ouch.


(Kanderade äpplen!)

Planering, Organisering, Motivering!

Tog just en promenad med min vän Ida. Snacka om att solen steker här! Kära svenska sommar, varför tog det dig två månader att komma hit? VA! VA! VA!

Jag och Ida pratade om motivation under hela promenaden. Motivation är ju grunden till allt när det gäller skolan och jag upprepade de tre ing-en - Planering, Organisering, Motivering! Dessutom kom Ida på att jag borde göra en motvationstavla som jag kan se minst en gång om dagen, kanske bäst innan skolan? :D

Nu ska jag snart iväg med mamma och mormor på Karloskardagarna igen. Kanske blir lite till tivoliåkning men mest ska vi bara gå runt denna gången. Ikväll ska jag nog duscha så jag inte luktar solkräm tills i morgon och det blir även lite Gokusen 2 ikväll! Snart klar med den ju ♥

Karloskardagarna pt.2


Vi började med att äta på Maido och då blev det Yakisoba och lite annat gott. Till efterätt blev det pannacotta med hallon/lime smak, gud så gott det var! Vi åkte även några karuseller, åt en massa sockervadd t.o.m i äppelsmak! Det var en riktigt mysig kväll, tack alla som bidrog till det! ♥


Karloskardagarna pt.1

Idag börjar Karloskardagarna här i Växjö vilket betyder att Rix FM festival kommer vara här, en massa karuseller, små stånd med roliga grejer man kan köpa och alla man känner kommer vistas på Växjös gator! Detta är för många höjdpunkten med sommaren här i Växjö. Själv ser jag mest fram emot att åka karuseller ♥ Jag och några kompisar ska gå och äta på en sushirestaurang innan så det ser jag också fram emot!

Nu ska jag plugga lite innan jag ger mig av, bilder kommer nog senare eller i morgon! :)


(Visserligen från 2008 som ni kan se men i alla fall!
♥)


'cause I am the question to all answers

Soligt väder höjer verkligen stämningen till tusen. Benni ska komma och fixa min mammas dator igen och han kommer inte förräns fyra ungefär så jag tänkte ta en promenad så länge. Min mp3 är fylld med en massa grymma låtar (massa Epik high, DBSK, BIG BANG ännu en gång ;P) nu så det blir definitivt roligare att gå ut och gå nu! ♥

...och jag kan inte komma över faktumet att Tablos låttexter är något av det bästa jag läst. Tablo = main rapparen/sångaren i Epik high för er som inte vet :)


Infantil kock...

Blir väl svårt att bara lägga av med bloggandet bara sådär. Dessvärre kan jag inte följa alla era bloggar som jag gjorde förut då jag avskaffat mig bloglovin. Jag hoppas ni förstår, men jag ska såklart titta in så ofta jag kan.

Idag planerade jag egentligen att plugga hela dagen men det blev lite av varje. Jag gjorde bosnisk mat för första gången och riktigt god sådan. Denna gången var det mormor som vägledde mig och jag insåg att jag verkligen måste lära mig att laga mat. Det är faktiskt riktigt illa när man bränner t.o.m nudlar... Hursomhelst blev det hur gott som helst och jag åt tills jag höll på att spy, haha. Men en trevlig promenad hann jag med och flera låtar av Epik high finns nu på min mp3. Måste jag ens nämna att Tablo är ett geni?

I morgon ska jag till tandläkaren så det blir väl en liten sväng förbi körskolan också. Måste verkligen hitta peppen till att återhämta mig och försöka ta det där himla körkortet alltså! I'm going to make it, fight-o!

Nu ska jag titta vidare på Gokusen 2 som jag började titta på ikväll,
godnatt alla söta ♥


Yiruma


Yiruma är en mycket begåvad koreansk pianist. Det vore en dröm att gå på en av hans konserter, definitivt ♥

Tillbaka från Malmö

Allt är ganska sorgligt just nu när man är tillbaka till regniga Växjö från soliga Malmö - inte pepp överhuvudtaget med andra ord. Jag orkar inte ens blogga just nu, funderar t.o.m på att lägga ner bloggen och bara köra bdb och livejournal. Vi får se helt enkelt.


Nina & Ani makes it happen ♥

RSS 2.0